Tomotek.dk

Bakkemørtel pristjek

Er du på udkig efter bakkemørtel? Vi har fundet 17 online forhandlere, og noteret deres priser for 500 liter inkl. levering.

Den billigste webshop lige nu er Frishop.dk, som sælger 500 liter for kun 849 kr. Det er 67 % billigere end den dyreste webshop.

Pris for 500 liter bakkemørtel inkl. levering*
WebshopPrisInformationLink
849 kr.Sække med 500 literKøb
849 kr.Sække med 500 literKøb
923 kr.Sække med 500 literKøb
949 kr.Sække med 500 literKøb
999 kr.Sække med 500 literKøb
1.121 kr.Sække med 500 literKøb
1.145 kr.Sække med 500 literKøb
1.275 kr.Sække med 500 literKøb
1.377 kr.Sække med 500 literKøb
1.378 kr.Sække med 500 literKøb
1.419 kr.Sække med 500 literKøb
1.419 kr.Sække med 500 literKøb
1.481 kr.Sække med 500 literKøb
1.549 kr.Sække med 500 literKøb
1.570 kr.Sække med 500 literKøb
1.668 kr.Sække med 500 literKøb
2.300 kr.Poser med 15 literKøb

*Seneste opdatering: 24. marts 2020 - Leveringssted: 8000 Aarhus C - Mængde: 500 liter (eller nærmeste omregnede alternativ).

Anvendelse: til fugning til udvendig puds til pudsning

Varianter: 5.1 % 6.6 %

Størrelser: 0-4 mm 0-2 mm

Mængder: 10 kg 15 kg 25 kg 1 kubikmeter 800 kg 20 kg 1 m3 25 kg 500 kg 500 liter 1 ton 15 kg 1000 kg

Levering: i bigbag i poser i sække i løs vægt vognlæs løst leveret hent selv trailer afhentning

Brands: Raw Lip Skalflex Igelsø Weber Scan

Hvilket byggemarked skal du vælge?
Såfremt du skal have dine byggematerialer nu og her eller blot gerne vil undvære leveringsgebyret, så kunne du overveje at fragte materialerne på eget initiativ. Dette er først og fremmest et alternativ i de gængse byggemarkeder.
For nogle er byggeprojekter lig med en hulens masse spørgsmål. På grund af det vil du med fordel kunne handle hos en webshop, som kan give gode råd til valg af bakkemørtel.
Det er selvfølgelig meget afgørende at undersøge, om de varer du vil købe online faktisk er tilgængelig i det pågældende byggemarked. Som alternativ kan du være nødt til at vælge et andet.
Flere byggekæder fremviser et bredt udvalg af varer, hvorimod øvrige fokuserer på en specifik varetype. Du skal afveje om det er essentielt for dig at have adskillige varegrupper at vælge fra, foruden blot bakkemørtel.
Du vil finde forskelle i salgspriserne på billige bakkemørtel fra byggekæde til byggekæde. Nogle har gode tilbud, imens nogle giver faglig sparring. Du bør forholde dig til hvad der for dig er det vigtigste.
Du skal kende de betingelser der gør sig gældende når du handler online, så du kan slippe for udfordringer med for eksempel returnering. Af den grund bør man undersøge forretningens regler.
Stort byggemarked eller nichewebshop?

Hvilke fordele er der ved de to?

Stort byggemarked

De gængse byggekæder sælger varer fra forskellige nichebutikker, og så kan du vælge fra et stort sortiment af bakkemørtel online.
De velkendte byggemarkeder er tilgængelige mange steder i landet, og derigennem har man tilbuddet om at bestille online og køre materialerne på egen hånd. Hermed kan du blive fri for fragtgebyret, og endda have varerne hurtigere.
De store byggecentre er udbredte og bekendte virksomheder, hvilket medvirker til øget troværdighed når man skal købe online. Dette vil nogle se som en fordel.

Nichewebshop

Størstedelen af nichebutikker er iværksætterfirmaer, som tit drives i Danmark, muligvis tilmed lokalt fra dit område. Disse hjælper du ved at bestille bakkemørtel online hos dem.
Alverdens nicheforhandlere er ekstraordinært passionerede omkring de produkter de sælger online, da de fokuserer på et smalt produktsortiment. Derigennem bør du modtage en høj grad af gavnlig rådgivning fra personale der er eksperter i lige præcis bakkemørtel.
Hovedparten af webshops som fokuserer skarpt på nogle få produkter er producenter af de produkterne der sælges fra større webshops. Idet du køber direkte hos disse nichewebshops online kan du muligvis få en billig pris.
De største byggekæder i Danmark

10-4 blev etableret i 1947, og er i dag arbejdsgiver for cirka 100 ansatte i kædens 6 byggecentre. 10-4 specialiserer sig i gode tilbud til private og professionelle, og sælger hvert år for cirka 500 millioner kroner.

XL-Byg startede i 2002, og er i dag arbejdsgiver for mere end 2.000 personer i virksomhedens 104 varehuse. XL-Byg sætter ind på billige priser til private og professionelle, og sælger årligt for cirka 5 milliarder kroner.

bakkemørtel bauhaus

Bauhaus så dagens lys i 1988, og styres dagligt af omkring 1.000 mennesker i kædens 17 byggecentre. Bauhaus har sit primære fokus på billige priser til private, og afsætter hvert år for omkring 2 milliarder kroner.

bakkemørtel jem og fix

Jem og Fix så dagens lys i 1988, og udgøres i dag af over 2.100 kollegaer i virksomhedens 122 byggecentre. Jem og Fix specialiserer sig i at sælge til private, og omsætter hvert år for i nærheden af 2 milliarder kroner.

Bygma blev etableret i 1952, og omfatter i dag flere end 2.300 ansatte i firmaets 56 varehuse. Bygma har specialiseret sig i at sælge til professionelle, og sælger årligt for cirka 5 milliarder kroner.

bakkemørtel harald nyborg

Harald Nyborg begyndte i 1904, og beskæftiger nu i nærheden af 2.000 mennesker i kædens 33 byggecentre. Harald Nyborg har fokus på salg til private, og sælger årligt for omkring 5 milliarder kroner.

bakkemørtel silvan

Silvan åbnede i 1968, og omfatter i dag cirka 1.000 personer i forretningens 41 byggecentre. Silvan har sit primære fokus på at sælge til private, og afsætter årligt for mere end 1 milliard kroner.

Johannes Fog begyndte i 1920, og er i dag arbejdsgiver for i omegn af 500 mennesker i selskabets 9 byggecentre. Johannes Fog er specialiseret i salg til private, og afsætter hvert år for cirka 1 milliard kroner.

Stark kom frem i 1896, og lønner i dag i omegn af 2.000 kollegaer i kædens 72 byggecentre. Stark sætter ind på at sælge til professionelle, og sælger årligt for omtrent 7 milliarder kroner.

Davidsen startede i 1944, og er i dag arbejdsgiver for i nærheden af 1.000 medarbejdere i byggemarkedets 9 butikker. Davidsen fokuserer på billige priser til private og professionelle, og afsætter hvert år for mere end 2 milliarder kroner.

Tips og tricks til dit byggeprojekt
1Der er en overflod af hjælpeartikler og videoer fra alverdens hjemmesider som kan vejlede dig. Ikke mindst YouTube yder assistance med en masse nyttig oplysning, specielt hvis du bruger engelske søgeord.
2I nogle tilfælde kan man spørge om økonomisk støtte til byggerier. Det fås i tilfælde af at projektet hjælper miljøet. Den økonomiske støtte forudsætter med andre ord at byggeprojektet har en positiv indvirkning på miljøet.
3Du bør ikke undlade at tage højde for din sikkerhed, så husk sikkerhedsbeklædning som sko og hjelm der hjælper dig mod potentielle ulykker. Det er vigtigt at du husker dit velbefindende i byggeprojektet, navnlig når du ikke køber assistance fra en fagperson.
4Det kan vise sig nyttigt at indhente assistance til projektet, specielt når det kommer til større byggeopgaver. Nogle byggerier bør udføres af mere end en person. I øvrigt må det blive mere produktivt og mere interessant når man er flere til at løse opgaven.
5I god tid inden at du går i gang med byggeriet er det ganske fundamentalt med et tilsagn om, at dit projekt er inden for lovens rammer. Med udgangspunkt i hvordan du bor vil der være gældende love omkring, hvad der er lovligt, samt hvad der ikke må laves.
6Husk at overveje om det er muligt at klare det hele selv, eller du hellere bør sikre dig hjælp fra en professionel til færdiggørelsen af det. Ifald du søger hjælp fra en fagperson er det en god idé at modtage uforpligtende tilbud fra flere håndværkere.
7Det kan vise sig at være betydningsfuldt at lave et udgiftsbudget for dit byggeri, så man giver sig selv et overblik. Det er behjælpeligt at gennemgå hver eneste udgiftspost, og herefter kortlægge eventuelle tilbud på dem en ad gangen.
8Der kommer næsten altid uforudsigelige bump på vejen når det kommer til krævende opgaver, og altså er det væsentligt at der afsættes god nok tid i handlingsplanen, så man kan føle sig selvsikker på at nå i mål til tiden.
9Måske kan det blive meningsfuldt at du har de påkrævede byggematerialer klar til brug på forhånd inden du går i gang med byggeriet. Du har fordel af at udarbejde en punktforms oversigt hvorpå der noteres alt der er nødvendige, og efterfølgende efterse punkterne, så du kan føle dig tryg ved at der ikke er nogen mangler.
10Forberedelse vil være vejen til at nå problemfrit i mål med byggeriet. Du bør overveje at liste en effektiv handlingsplan, der dikterer hvilke opgaver der skal løses på hvilket tidspunkt, samt en tilhørende prioriteret rækkefølge. Vær skarp idet du laver handlingsplanen.
11Man bør for alt i verden ikke mangle værktøj. Tit kan det vise sig uundværligt at du har grejet disponibelt før du begynder på byggeriet. Derudover er det godt at indkalkulere de medfølgende udgifter i udgiftsbudgettet for byggeprojektet.
12Ved opgaver udendørs har vind og vejr en vigtig rolle. Derfor må du tit tjekke vejrmeldingerne i dagene før projektets begyndelse, så du slipper for at det uden du havde regnet med det starter med at stå ned i stænger når du netop er godt i gang med dit komplekse byggeprojekt.
Danskernes favorit byggemarkeder
XL-Byg.dks score på Trustpilot er 4,3 ud af 5, hvilket tydeligvis er utrolig overlegent. Scoren tager udgangspunkt i 2.856 bedømmelser, hvor ikke mindre end 59 % kvitterer med den bedste karakter, og alene 9 % giver dumpekarakter. Lige nu har XL-Byg.dk 67.935 følgere på Facebook.
DavidsenShop.dk er bedømt til 4,7 ud af 5 på Trustpilot, som jo er usædvanligt beundringsværdigt. Vurderingen grundlægges af 11.467 anbefalinger, hvor imponerende 86 % kvitterer med toprating, og kun 2 % har givet dumpekarakter. Til dato har DavidsenShop.dk 53.774 følgere på Facebook.
Harald-Nyborg.dks Trustpilot-rating er 4,6 ud af 5, hvilket uden tvivl er hamrende overlegent. Bedømmelsen er et gennemsnit af 28.109 tilkendegivelser, hvoraf hele 76 % har givet den højeste karakter, og alene 4 % giver dumpekarakter. Indtil videre har Harald-Nyborg.dk 8.857 Facebook-følgere.
10-4.dks Trustpilot-rating er 4,7 ud af 5, som vel at mærke er temmelig imponerende. Ratingen er baseret på 19.208 tilkendegivelser, hvoraf hele 84 % kvitterer med 5 stjerner, og kun 2 % kvitterer med bundkarakter. På nuværende tidspunkt har 10-4.dk 43.202 følgere af deres Facebook-side.
Bauhaus.dks Trustpilot-rating ligger på 4,3 ud af 5, hvilket uden tvivl er temmelig imponerende. Vurderingen tager udgangspunkt i 23.161 ratings, hvor hele 69 % kvitterer med den bedste karakter, og kun 8 % har givet bundkarakter. Indtil videre har Bauhaus.dk 56.023 følgere på Facebook.

Klassiske spørgsmål om bakkemørtel

 • Hvad bruges bakkemørtel til?
 • Hvor meget cement til bakkemørtel?
 • Hvad består bakkemørtel af?
 • Hvilken bakkemørtel?
 • Hvor meget bakkemørtel?
 • Hvordan blandes bakkemørtel?
 • Bakkemørtel hvor meget cement?
 • Hvad er bakkemørtel?
 • Hvordan blander man bakkemørtel?
 • Hvilken leveringsmåde skal du vælge?

  En stor portion internet forhandlere tildeler til alt held flere billige muligheder for levering til bakkemørtel. En af de mest benyttede er i vore dage afhentningssteder, hvor du så selv henter varerne når det passer ind i din hverdag. Denne er jo ret overkommelig, og typisk tilmed den billigste fragttype.

  Du burde ligeledes beslutte dig for at vælge afsending til din private bopæl eller til hvor du arbejder. Fragtmetoden viser sig uheldigvis en tand mere omkostningsfuld, men til gengæld i høj grad ligetil ift. bakkemørtel online. Den mest betalelige slags levering vil dog i de fleste tilfælde være at du selv henter varerne, som desværre er betinget af at du lever nær e-handlens byggemarked, fx Jem og Fix, Harald Nyborg, Silvan eller Bauhaus.

  Antal dages levering på bakkemørtel er jo temmelig vigtig om vi har behov for pakken inden for få dage, og derfor er det ret så afgørende at du kontrollerer den anslåede leveringsdato for bakkemørtel. En hel del webbutikker – fx Harald Nyborg, Bauhaus, Silvan og Jem og Fix – stiller garanti om billig 1 dags fragt på masser af varer online, som trods alt antager at du når at bestille forud for et angivent tidspunkt, så at de har en chance for at nå at få dit nye produkt ud af døren forinden logistikpersonalet drager hjemad.

  Flere shops på nettet yder fragt uden gebyr på bakkemørtel online, men for det meste er det under betingelse af at man aftager for et konkret beløb. Alternativt bør man overveje den billigste form for levering, hvilket typisk vil være at få dem til at køre bestillingen til et afhentningssted.

  De store webshops yder afhentning hvor man handler billig bakkemørtel online men afhenter i byggemarkedet. For eksempel Harald Nyborg, Silvan, XL-Byg, Bygma, 10-4, Bauhaus, Jem og Fix, Davidsen og Stark. Byggekæderne udlover eksempelvis afhentning af bakkemørtel i følgende områder:

  Hedensted, Nærum, Viborg, Højbjerg, Skive, Lillerød, Nørresundby, Næstved, Haderslev, Holbæk, Virum, Frederiksberg, Horsens, Åbyhøj, Glostrup, Nyborg, Hørsholm, Kokkedal, Struer, København, Gladsaxe, Skanderborg, Brøndby, Sønderborg, Vejle, Birkerød, Aalborg, Risskov, Svendborg, Silkeborg, Randers, Frederiksværk, Thisted, Stenløse, Tårnby, Charlottenlund, Vordingborg, Rødovre, Odense, Nakskov, Rønne, Hjørring, Ikast, Esbjerg, Hillerød, Jyllinge, Frederikshavn, Grenaa, Fredericia, Slagelse, Taastrup, Greve, Rudersdal, Herlev, Vallensbæk, Dragør, Haslev, Kolding, Herning, Holstebro, Hvidovre, Odder, Albertslund, Valby, Hedehusene, Ringsted, Ølstykke, Korsør, Brønshøj, Brønderslev, Roskilde, Frederikssund, Helsingør, Aabenraa, Ishøj, Varde, Solrød Strand, Aarhus, Middelfart, Tilst, Gentofte, Køge, Ballerup, Brabrand, Vanløse, Søborg, Lyngby, Hobro, Værløse, Farum, Allerød, Nykøbing Falster, Kalundborg, og Lystrup, .

  Afhentning af bakkemørtel er en mulighed i de fleste dele af landet: Sjælland (Amager, Nordsjælland, Østsjælland, Vestsjælland, Bornholm, Sydsjælland, Midtsjælland, Falster, Hovedstaden, Lolland), Fyn (Nordfyn, Midtfyn, Vestfyn, Østfyn, Sydfyn) og Jylland (Vestjylland, Sønderjylland, Midtjylland, Nordjylland, Sydjylland, Østjylland, Syddanmark).

  Ved indkig i statistikkerne bliver det tydeligt, at netshoppere tit kigger efter bl.a. billig bakkemørtel og bakkemørtel online. Vi ser desuden ofte mennesker søge bl.a. køb bakkemørtel, bakkemørtel tilbud og bakkemørtel priser, foruden de velkendte byggekæder som Bauhaus, Davidsen, XL-Byg, Harald Nyborg, Bygma, 10-4, Stark, Jem og Fix og Silvan.

  Få den bedste pris på bakkemørtel

  Det er jo efterhånden ret så smart for almindelige mennesker at finde tilbud på billige bakkemørtel online fra flere internet firmaer i Danmark, og altså har en lang række online varehuse fundet det nødvendigt at nedsætte udsalgspriserne på bakkemørtel markant, og i øvrigt tilbyde fragtfri levering.

  Til gengæld kan det immervæk være indbringende at efterprøve nogle få internet firmaer efter billige priser på bakkemørtel online forud for at du placerer ordren, så du er skråsikker på at indhente den mest attraktive pris. Kig ikke bare hos de store byggemarkeder som Silvan, Stark, Bauhaus, Davidsen, 10-4, XL-Byg, Harald Nyborg og Jem og Fix.

  Du må dog være opmærksom på, at når en internet handler udbyder billige bakkemørtel online til salg for en pris som virker grænseløst letkøbt, så kan det ofte være en indikation på en uærlig internet butik. Bestillinger med betalingskort er på den anden side dækket ind under en foranstaltning, der forsvarer dig som kunde imod svindlende internet foretagender.

  Generelt tilråder vi køb med betalingskort eller MobilePay. Alternativt kan du drage nytte af en afbetalingsløsning som f.eks. ViaBill, ifald du vil afbetale pengene til bakkemørtel over en periode. Dette foreslåes ofte i specialiserede netbutikker, i modsætning til de store byggekæder som for eksempel Bauhaus, 10-4, Harald Nyborg, Davidsen, Silvan, Bygma, Jem og Fix og Stark.

  Ved kig i tendenserne står det markant, at online shoppere mange gange leder efter blandt andet bakkemørtel online og bakkemørtel tilbud. Foruden dette oplever man mange gange mennesker lede efter bl.a. køb bakkemørtel, billig bakkemørtel samt bakkemørtel priser.

  Opsummering: Pristjekket viser at den billigste pris for 500 liter kg bakkemørtel er 751 kr. Pristjekket er vurderet til 4.8 ud af 5 stjerner baseret på 8 brugeranmeldelser.

  De er hurtigt til at send vare” – anmeldt af som gav 4 ud af 5 stjerner.

  Anvendelse: til udvendig puds til pudsning til fugning

  Varianter: 5.1 % 6.6 %

  Størrelser: 0-4 mm 0-2 mm

  Mængder: 500 kg 25 kg 1 kubikmeter 20 kg 10 kg 15 kg 800 kg 15 kg 1 ton 1 m3 500 liter 1000 kg 25 kg

  Levering: i bigbag løst leveret afhentning i løs vægt trailer hent selv i sække i poser vognlæs

  Brands: Weber Raw Skalflex Igelsø Lip Scan

  Tjek tidligere brugeres anmeldelser

  Trustpilot fører til relativt passende chancer for at gøre dig bekendt med ganske mange nuværende kunders ratings og af den grund tilrådes det, at du læser netshoppens kritik forud for at du lægger din bestilling på billige bakkemørtel online.

  Facebook leverer lignende forholdsvis fine genveje til at få indtryk af internet virksomhedens troværdighed. Herinde ser vi en række online webshops som gør det muligt at nedfælde en vurdering af deres købsoplevelse, som tillige må drages fordel af til afvejning af tidligere kunders oplevelser.

  Før nogen køber billige bakkemørtel online i en internet webshop bør man egentlig kigge på netshoppens handelsvilkår, dog er det typisk ikke super spændende, især på de store byggekæder som Bauhaus, Bygma, XL-Byg, Jem og Fix, Davidsen, Silvan, 10-4, Harald Nyborg og Stark.

  Et alternativt forslag kan være at finde ud af hvorvidt online butikken er e-mærke tilsluttet, siden det kan være et tegn på at online butikken efterkommer de danske regler, udover at internet selskabet ofte kigges til af eksperter der har den nødvendige knowhow om vilkårene på området.

  Desuden giver det dig lejlighed til en hjælpende hånd, ifald du får besvær i forbindelse med din shopping med bakkemørtel. Tilsvarende tilråder vi at kunden er klar over de mest basale vilkår der spiller ind i forbindelse med købet af bakkemørtel online, f.eks. den byttepolitik e-handlen anvender.

  På grund af dette er det samtidig relevant, at man når som helst opbevarer ens købsbekræftelse, så man en anden gang vil kunne bevidne sin bestilling af bakkemørtel, ligegyldig om man har handlet fra Bauhaus, Davidsen, XL-Byg, Silvan, Harald Nyborg, Stark, 10-4, Jem og Fix eller Bygma.

  Christian L gav 5 stjerner

  Bestilte online

  Maria Jørgensen gav 4 stjerner

  Som altid

  Erik Johansen gav 5 stjerner

  Handlet meget og handler stadig

  Lene gav 5 stjerner

  Rigtig god service

  9 gode råd til online indkøb
  1Generelt foreslår vi kortbestillinger eller mobilbetaling. Handler med kort er inkluderet i en regel, der assisterer kunden imod uoprigtige internet handler. Alternativt burde du bruge et tilbud fra eksempelvis ViaBill, når du foretrækker at betale omkostningerne ude i fremtiden.
  2Nogle få internet handler garanterer levering uden gebyr på bakkemørtel, men i reglen er det kun gældende hvis du handler for en bestemt sum. Alternativt bør du tage den mindst kostelige leveringsløsning, som tit vil blive at få fragtfirmaet til at levere dine varer til et afhentningssted. Metoden bliver uheldigvis også yderst fremkommelig. Den billigste slags levering vil dog altid vise sig at være at hente pakken selv.
  3Fragtperioden er jo særdeles udslagsgivende såfremt du har behov for dine nye varer om et øjeblik, og i det øjemed er det faktisk væsentligt at vi efterser leveringstiden for bakkemørtel. En masse forhandlere på nettet tilbyder billig levering på blot en enkelt hverdag på masser af varenumre, men vær på vagt da det er forudsat at ordren lægges inden et fast tidspunkt.
  4Trustpilot tilbyder visse fornemme løsninger til at gøre dig bekendt med ret mange andre køberes tanker og på grund af dette er det en hjælp, at du besigtiger internet webshoppens ratings inden du shopper billige bakkemørtel online. Facebook leverer for øvrigt fuldstændig fremragende genveje til at få et kig ind i webbutikkens popularitet.
  5Det er rigtig problemfrit for almindelige dødelige at analysere priser online på billige bakkemørtel hos diverse internet butikker i Danmark, og af den grund yder en hel del internet butikker fri fragt. Derfor kan det stadigvæk vise sig lukrativt at checke flere forhandlere på nettet efter tilbud og rabat inden du shopper, således at man er sikker på at opnå den mest betalelige pris.
  6Den mindst kostelige leveringsversion er dog selv at hente pakken, hvilket betinges af at du befinder dig nær internet shoppens arbejdslager. Den fragtløsning er selvfølgelig særdeles central i tilfælde af at du har behov for bakkemørtel lige om lidt. Alternativt så præsterer en række online firmaer portofri levering, men tit forudsætter det at du aftager for et præcist beløb.
  7Inden folk shopper billige bakkemørtel på en online webshop kan man uden tvivl overveje dens forretningsbetingelser, dog er det naturligvis ikke særlig sjovt. Udover dette tilråder vi at du er oppe på mærkerne omkring de grundlæggende bestemmelser der har indflydelse på købet af billige bakkemørtel online, som for eksempel den ombytningspolitik internet forretningen tilsikrer.
  8Generelt går vi ind for at se hvorvidt internet virksomheden er medlem af e-mærke ordningen, siden det ofte er en indikation om at internet selskabet overholder de officielle danske regler, udover at internet forretningen undertiden besøges af sagkyndige som er inde i vilkårene. Forud for at folk shopper billige bakkemørtel i en online virksomhed bør de altid gennemse shoppens regler.
  9De fleste internet varehuse tildeler i dag en række forskellige billige fragtmetoder til bakkemørtel. Den mest populære er nu om stunder udleveringssteder, hvor du så selv henter dine varer når du har mulighed for det. Fragtmetoden er altså yderst ligetil, samt desuden desuden den mest betalelige type af levering.
  Har du brug for hjælp?

  Lav-det-selv.dk er Danmarks største samlingssted for boligejere og gør-det-selv folk